Εκδηλώσεις
ΜΟΥΣΕΙΟ «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» & Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2021
Μάι 15, 2021

Το Μουσείο παραδοσιακής ζωής Κρήτης «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2021 με τίτλο «Το μέλλον των μουσείων: αναστοχασμός και επανεκκίνηση», παρουσιάζει διαδικτυακά την εικαστική έκθεση «ΧΑΠΙ END: Ψηφιακά ψηφιδωτά με ληγμένα χάπια» με έργα της γιατρού λοιμωξιολόγου Ελένης Ιωαννίδου.

Η Ε. Ιωαννίδου, χρησιμοποιεί ληγμένα χάπια από το Κοινωνικό Ιατρείο Ρεθύμνου -όπου εργάζεται εθελοντικά- ως ψηφίδες, για τη δημιουργία με την τεχνική του μωσαϊκού ιδιότυπων έργων με θέματα εμπνευσμένα από την πανδημία. Από τις 18 Μαΐου ως τις 4 Ιουνίου 2021 θα γίνουν διαδοχικές αναρτήσεις των έργων καθώς και σχετικού εκπαιδευτικού υλικού, όπως παιχνίδια, παζλ κ.ά.

Η έκθεση με έργα από ληγμένα χάπια αποτελεί μια πρόσκληση για ενδοσκόπηση και αναστοχασμό αναφορικά με τη στάση του καθενός μας απέναντι στην πανδημία, ενώ συνάδει και με την αντίληψη του Μουσείου για επανάχρηση των αντικειμένων και δημιουργική ανακύκλωση. Η έκθεση θα πλαισιωθεί από διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις σε συνεργασία με πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς.