Τελευταία Νέα
Βιβλιο-παρουσίαση στη Σητεία
Απρ 1, 2019

Τo Σάββατο  6 Απριλίου 2019 και ώρα 19.30 στο Πολύκεντρο Σητείας , ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» σε συνεργασία με το Λύκειον των Ελληνίδων Σητείας, τον Ιατρικό Σύλλογο Σητείας και την Ελληνική Περιηγητική Λέσχη Σητείας παρουσιάζουν το βιβλίο του επικ. καθηγητή Οφθαλμολογίας Γιώργη Μαρκάκη «Αναλαμπές σε σκοτεινό θάλαμο» (εκδόσεις Μουσείου «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ», σελίδες  214).

Στο βιβλίο γίνεται αναφορά στην ιερότερη διαπροσωπική σχέση, (μετά από αυτή Μάνας – παιδιού) τη σχέση Γιατρού – Ασθενή και τη σημαντικότερη φάση αυτής , τη λήψη του ιατρικού ιστορικού.

Στιγμιότυπα ευτράπελα έως και δραματικά από την εποχή που ο Γιατρός είχε ακόμη χρόνο για ν’ ακούσει με άνεση το ιστορικό του αρρώστου του, συγκέντρωσε ο οφθαλμίατρος Γιώργης Μαρκάκης και τα εκθέτει ερανισμένα με αγάπη προς τον άνθρωπο και μέριμνα για την κρητική διάλεκτο.

 

Στην εκδήλωση την παρουσίαση του βιβλίου και του συγγραφέα θα κάνουν αντίστοιχα ο συγγραφέας Μανώλης Μιαουδάκης και ο φιλόλογος Γιάννης Μπουρμπουράκης.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί  Άννα Ατζολιδάκη και Γεωργία Χατζημαρινάκη, ο λαικός ποιητής Νίκος Χασαπλαδάκης και ο διευθυντής του Μουσείου «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» Γιάννης Μαρκάκης.

 

Τη βιβλιο-παρουσίαση – που γίνεται μετά από αντίστοιχες επιτυχημένες εκδηλώσεις σε Ηράκλειο και Χανιά- συντονίζει η επίκουρη καθηγήτρια ΤΕΙ Κρήτης Αντωνέλλα Ψαρουδάκη. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακής Ενότητα Λασιθίου και η είσοδος είναι  ελεύθερη