Τελευταία Νέα
Το Πανεπιστήμιο Geneseo επισκέπτεται την Κρήτη και το Μουσείο «Λυχνοστάτης»
Ιούν 28, 2017

 

Το κρατικό πανεπιστήμιο Geneseo State University της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο του δίμηνου εκπαιδευτικού ταξιδιού «Mediterranean Routes: Humanities & Philosophy», που αποσκοπεί στη γνωριμία των φοιτητών του με τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις των μεσογειακών χώρων (Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία), επισκέπτεται για 5 μέρες την Κρήτη.

Οι 25 φοιτητές θα γνωρίσουν τον κρητικό πολιτισμό μέσα από μαθήματα και διαλέξεις, αλλά κυρίως με την επιτόπια έρευνα και επίσκεψη σε περιοχές και μνημεία της Κρήτης.

Έχοντας ως βάση το Μουσείο «Λυχνοστάτης» στη Χερσόνησο όπου και διεξάγονται οι διαλέξεις του ομογενούς καθηγητή E. Savellos και των συνεργατών του, το πανεπιστήμιο Geneseo θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Καθώς οι εντυπώσεις των φοιτητών από τον φιλόξενο χώρο του Μουσείου «Λυχνοστάτης» είναι εξαιρετικές, ο Dr. Ε. Savellos, επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, εξέφρασε την επιθυμία στον διευθυντή του Μουσείου Γιάννη Μαρκάκη, η συνεργασία των δύο φορέων να γίνει στενότερη και να εκπονηθεί ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης μόνο για την Κρήτη.

Επόμενες στάσεις στο ταξίδι τους στην Ελλάδα είναι η Πελοπόννησος και η Μακεδονία, ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν στην Τοσκάνη και την Ανδαλουσία.

 


Διάλεξη στην αίθουσα "Εκθετήριο" του Μουσείου "Λυχνοστάτης"