Τελευταία Νέα
«Το μέσα φως» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης από το Σύλλογο Κρητών Πεύκης - Λυκόβρυσης
Απρ 4, 2017

«Το μέσα φως»

στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης από το Σύλλογο Κρητών Πεύκης - Λυκόβρυσης

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης και ο Σύλλογος Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ο Τάλως» προβάλλουν, παρουσία του σκηνοθέτη, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στις 8 το βράδυ την ταινία – ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη «Το μέσα φως» στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου)

Η εκδήλωση τελείται με την υποστήριξη του Μουσείου Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης» σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.»,

Ο Γιώργης Μαρκάκης, 86 χρονών, οφθαλμίατρος και ιδρυτής του Μουσείου Λυχνοστάτης στη Χερσόνησο Κρήτης, μας ξεναγεί στην κιβωτό των αναμνήσεών του, σε όσα «τρύγησε με τα μάτια του και τα’ χει κλείσει εντός του».

Μιλά για το φως, το μάτι, αλλά και το δάκρυ που «είναι αγίασμα της ψυχής» και μας ξεναγεί στον τόπο της δημιουργικής του πνοής, το Μουσείο Λυχνοστάτης, εκεί όπου η λαογραφία «μιλάει στην καρδιά και στη συνείδηση των ανθρώπων». Σπαράγματα εμπειριών και αναμνήσεων, που καταλήγουν στην άποψή του για την ευτυχία: «το κάθε πράγμα στον κόσμο ετούτο αξίζει τόσο, όσο το αγάπησες».

Σκηνοθεσία - Σενάριο: Σταύρος Ψυλλάκης

Παραγωγή: Γιάννης Μαρκάκης, Σταύρος Ψυλλάκης / Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης»

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μιχάλης Γεράνιος

Μοντάζ: Σταύρος Ψυλλάκης, Γιάννης Κατσάμπουλας

Ήχος: Σταύρος Ψυλλάκης

Μουσική: Βαγγέλης Φάμπας

Διάρκεια: 92’

Μετά το τέλος της προβολής ο σκηνοθέτης Σταύρος Ψυλλάκης θα συνομιλήσει με το κοινό ενώ η βραδιά θα κλείσει με μέριμνα του Συλλόγου Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ο Τάλως».

Είσοδος ελεύθερη