Τελευταία Νέα
«Περί Ιατρών Τέχνη», Βασιλική του Αγίου Μάρκου, 1-10 Μαρτίου 2017 ~ Εκδόσεις Μουσείου «Λυχνοστάτης» - ομιλία του γιατρού Γιώργη Μαρκάκη - 12 έργα του γιατρού καλλιτέχνη Κώστα Ψαρράκη
Μάρ 1, 2017

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 στις 19:00 το απόγευμα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο ξεκινάει η έκθεση γιατρών -  καλλιτεχνών «Περί Ιατρών Τέχνη»,

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί με την ομιλία «Απ’ το νυστέρι... στη γραφίδα» από τον κ. Γιώργη Μαρκάκη, ομότιμο καθηγητή οφθαλμολογίας-λογοτέχνη.

Η βραδιά των εγκαινίων θα πλαισιωθεί με ρεσιτάλ πιάνου από την Βάνα Στεργιοπούλου.

Το Μουσείο «Λυχνοστάτης» συμμετέχει στην έκθεση με 5 έκδοσεις του – βιβλια του συγγραφέα και ιδρυτή του Μουσείου Γιώργη Μαρκάκη, καθώς και με μέρος της καλλιτεχνικής συλλογής του γιατρού Κώστα Ψαρράκη, που εκτίθεται στο Μουσείο «Λυχνοστάτης».

Επίσης, την Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, στις 19:00 το απόγευμα θα προβληθεί η ταινία - ντοκιμαντέρ «Το μέσα φως» σε σκηνοθεσία Σταύρου Ψυλλάκη και παραγωγή του Μουσείου «Λυχνοστάτης».

Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν έργα ζωγραφικής φωτογραφίας, ψηφιδωτού, μικρογλυπτικής, λογοτεχνίας και ποίησης πολλών γιατρών καλλιτεχνών.

Διάρκεια της Έκθεσης: 1 – 10 Μαρτίου 2017