Τελευταία Νέα
"Το Μέσα Φως" στο 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Κηφισιάς
Δεκ 5, 2016

Για δεύτερη χρονιά, ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Κηφισιάς διοργανώνει το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Κηφισιάς, από την Πέμπτη  8 έως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, στην αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος» (Διονύσου & Μυρσίνης).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών τα περισσότερα μάλιστα από τα οποία έχουν διακριθεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Οι φετινές συμμετοχές προβληματίζονται γύρω από το περιβάλλον, τις διαφορετικές όψεις του κόσμου, από την τέχνη, τη μνήμη, τα ανθρώπινα πορτραίτα, τους πρόσφυγες, τα ανθρώπινα διακαιώματα και την ελευθερία.

Την πρώτη μέρα θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μια βόλτα στην Κηφισιά» του Βασίλη Νομπιλάκη, που είναι ένα ιδιαιίτερο αφιέρωμα στην περιοχή, σε παραγωγή του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς.

Το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, και ώρα 17:30, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "Το μέσα φως" παρουσία του σκηνοθέτη.

Μετά τις προβολές, θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό και τους συντελεστές των ντοκυμαντέρ που θα παραβρίσκονται στην αίθουσα.

Ο πρόεδρος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Ζαπάντης, δήλωσε για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κηφισιάς:

«Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κηφισιάς είναι ένας νέος θεσμός που ξεκίνησε εδώ και δύο χρονιά και ευελπιστεί να πάρει τη θέση του στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας και όχι μόνο.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Δήμος Κηφισιάς επενδύουν ενσυνείδητα σε τέτοιες προσπάθειες, που προάγουν την πολιτιστική και πνευματική εικόνα της πόλης μας.

Ελπίδα μας, ο νέος αυτός θεσμός του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κηφισιάς, να καθιερωθεί σαν διοργάνωση και να εμπλουτίζει κάθε χρόνο τη δράση του με όλο και περισσότερες συμμετοχές κινηματογραφιστών.

Ένα Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με πολύ αξιόλογες ταινίες ποικίλων θεμάτων, κοινωνικών, ιστορικών, πολιτικών κ.ά.

Στόχος μας να γνωρίσει και να αγαπήσει ολοένα και μεγαλύτερο κοινό το Ντοκιμαντέρ, ένα κινηματογραφικό είδος που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει παγκοσμίως πολύ μεγάλη άνθιση».

Οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα του Δημαρχείου «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος», Διονύσου & Μυρσίνης, στην Κηφισιά.

 

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.