Τελευταία Νέα
Διεθνής διάκριση στον 17ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό της AVICOM
Δεκ 1, 2016

Το ντοκιμαντέρ-παραγωγή του Μουσείου «Το μέσα Φως» σε σκηνοθεσία Σταύρου Ψυλλάκη απέσπασε το 3ο βραβείο στην κατηγορία ταινιών μεγάλου μήκους.

Μεγάλη διεθνή διάκριση είχε το Μουσείο «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» στον 17ο παγκόσμιο διαγωνισμό AVICOM όπου συμμετέχουν κινηματογραφικές και οπτικοακουστικές παραγωγές μουσείων απ’ όλο τον κόσμο.

Το ντοκιμαντέρ-παραγωγή του Μουσείου «Το μέσα Φως» σε σκηνοθεσία Σταύρου Ψυλλάκη απέσπασε το 3ο βραβείο στην κατηγορία ταινιών μεγάλου μήκους.

Η τελετή απονομής των βραβείων έγινε την περασμένη Τρίτη 22 Νοεμβρίου στο Εθνικό Μουσείο της Ουγγαρίας στη Βουδαπέστη και ο διευθυντής του Μουσείου Γιάννης Μαρκάκης που παρέλαβε το βραβείο δήλωσε ενθουσιασμένος για τη διάκριση ανάμεσα σε υποψήφια Μουσεία από 16 χώρες καθώς και για το γεγονός ότι αυτό είναι το τρίτο στη σειρά διεθνές βραβείο που κατακτά η ταινία «Το μέσα Φως».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια κατηγορία το 1ο βραβείο έλαβε η μεγάλου μήκους ταινία  «Η επιστροφή», παραγωγή  ενός άλλου Ελληνικού Μουσείου, του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.