Εκδηλώσεις
Travel bloggers στο Μουσείο «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ»
Απρ 3, 2015
Μία ομάδα κορυφαίων Ελλήνων travel bloggers φιλοξενήθηκε το τριήμερο 27 – 29/3 από τον Δήμο Χερσονήσου, προκειμένου να γνωρίσουν και να προβάλλουν καθένας με τον δικό του τρόπο, τις ομορφιές, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, επισκέφθηκαν το Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του από τον Διευθυντή του Μουσείου κ. Γιάννη Μαρκάκη.

To πρόγραμμά παραμονής τους στην περιοχή περιείχε επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος (σπήλαιο Αγίας Φωτεινής - Αβδού, πλάτανος στο Κράσι, το φράγμα Αποσελέμη και το χωριό Σφενδύλι κ.ά.) καθώς και διάφορες δραστηριότητες (μαθήματα χορτοσυλλογής και παραδοσιακής κρητικής κουζίνας συμμετοχή σε αγώνα δρόμου, παρακολούθηση τουρνουά τένις κ.ά.).

Οι επισκέπτες - travel bloggers είναι οι: Μαρία Καλύμνου (www.maryhop.com), Χρήστος Λουκάς (www.blogtravels.gr), Μαρία Kόφου (http://travelstoriesfromyworld.com), Κώστας Φυλακτός(www.runvel.gr) και Μαρία Πετροπούλου (www.mylandingrunway.com). Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Δήμος συντονίζει μια τέτοια δράση φιλοξενίας Ελλήνων μπλόγκερ-ταξιδευτών.