Εκδηλώσεις
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ»
Οκτ 6, 2014

Φέτος, μάλιστα, -μετά την 8η περσινή θέση-  κατατάσσεται 3ο στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών ανάμεσα σε 300 περίπου ελληνικά μουσεία, αμέσως μετά το Μουσείο της Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ ακολουθούν σημαντικά μουσεία, όπως το Μουσείο Μπενάκη, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η διάκριση αυτή καθώς και το πιστοποιητικό αριστείας που έλαβε το Μουσείο, στηρίζεται στα θετικά σχόλια και στις υψηλές βαθμολογίες που αποκόμισε από επισκέπτες του, οι οποίοι μετά την επίσκεψή τους καταχώρισαν τις αξιολογήσεις τους στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Η λίστα κατάταξης αριθμεί τα 10 κορυφαία μουσεία της Ελλάδας και συγκροτήθηκε βάσει ενός αλγόριθμου ο οποίος ελέγχει την ποιότητα και ποσότητα των αξιολογήσεων των επισκεπτών των μουσείων σε διάρκεια ενός χρόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσείο «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» εδώ και χρόνια παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των επισκεπτών πανελλαδικά στην κατηγορία των λαογραφικών μουσείων.

Είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια των επισκεπτών του Μουσείου στην ιστοσελίδα TripAdvisor τα οποία αναφέρονται στον πλούτο των συλλογών, στο μουσειολογικό στήσιμο που επιτρέπει τη βιωματική προσέγγιση, στην ποιότητα των υπηρεσιών, στη χρήση νέων τεχνολογιών, στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που αποπνέει ο χώρος, στην έμφαση στην οικολογική διάσταση και το σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Ενδεικτικά αναφέρονται :

«Δεν είναι απλά μια έκθεση αντικειμένων. Είναι μια έκθεση αγάπης για τη ζωή, για τους άλλους και για την ομορφιά, που εκφράζεται μέσα από το έργο ανθρώπων που αντιλαμβάνονται την καθημερινή τους ζωή ως τέχνη»,  «η καλύτερη μουσειολογική προσέγγιση και χωροθέτηση με έμφαση στη λεπτομέρεια και στην αυθεντική παρουσίαση»,  «πλούσιες συλλογές που επεξηγούνται από ενημερωτικές συσκευές ακουστικής ξενάγησης», «ολόκληρο το μουσείο εμπνέει καθώς είναι μια όαση μέσα στην τουριστική φρενίτιδα της Χερσονήσου» γράφουν σε κάποια από τα σχόλιά τους στο TripAdvisor οι επισκέπτες του Μουσείου «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ».

Ολόκληρη η λίστα, που μπορεί κανείς να δει στο http://www.tripadvisor.com.gr/TravelersChoice-Attractions ,

έχει ως εξής:

1. Μουσείο Ακρόπολης, Αθήνα

2. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αθήνα

3. Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ», Χερσόνησος

4. Μουσείο Βασιλικών Τάφων Βεργίνας, Βεργίνα

5. Μουσείο Δελφών, Δελφοί

6. Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα

7. Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου, Ρόδος

8. Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Αθήνα

9. Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Αθήνα

10. Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, Ολυμπία