Εκδηλώσεις
Έκθεση γελοιογραφιών Geir Helgen
Ιούν 2, 2014

Έκθεση γελοιογραφιών

του Geir Helgen

Ο κόσμος των μουσείων: μια χιουμοριστική ματιά

Museums: the world inside

στο Σπίτι της Κύπρου

Tη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014, στις 20:00, εγκαινιάζεται, στον χώρο εκθέσεων του Σπιτιού της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, στο Σύνταγμα, η έκθεση Ο κόσμος των μουσείων: μια χιουμοριστική ματιά - Museums: the world inside, που παρουσιάζει γελοιογραφίες του Geir Helgen.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου και τη Διεθνή Επιτροπή Περιφερειακών Μουσείων (International Committee for Regional Museums - ICR) του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (International Council of Museums - ICOM). Πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς επιστημονικής ημερίδας, με θέμα Περιφερειακά Μουσεία και Ευρωπαϊκή Ταυτότητα: Παρελθόν και Μέλλον - Regional Museums and European Identity: Past and Future, που συνδιοργανώνεται από τη ΕUNIC Αθήνας, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014, στο Σπίτι της Κύπρου (Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014, από τις 14:00 έως τις 20:00).

Ο Geir Helgen είναι γλωσσολόγος, ιστορικός και αρχαιολόγος, με μακρόχρονη επαγγελματική εμπειρία από τα μουσεία της Νορβηγίας, αλλά και εξαιρετικός ερασιτέχνης γελοιογράφος. Οι γελοιογραφίες του καταγράφουν και σατιρίζουν με εύστοχο τρόπο πώς βλέπουν τα μουσεία οι επισκέπτες τους, αλλά και όσοι εργάζονται σε αυτά.

Την έκθεση, την οποία επιμελήθηκαν φοιτητές του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα χαιρετίσει εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και θα προλογίσει ο Διευθυντής του Μουσείου Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης "ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ", τέως Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Περιφερειακών Μουσείων (ICR), κ. Γιάννης Μαρκάκης, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα ΜΟΥΣΕΙΑ+ΧΙΟΥΜΟΡ=κοινωνική αλλαγή - Museum+Humor=social change.

Διάρκεια έκθεσης: 17 - 27 Ιουνίου 2014

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-14:00