Τμήμα Παραδοσιακών Προιόντων

Το Τμήμα Παραδοσιακών Προϊόντων του Μουσείου «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» ιδρύθηκε το 1997, με σκοπό την επεξεργασία, παρασκευή και διάθεση στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες του προϊόντων υγιεινών, εύγευστων και παραδοσιακών, όπως το πετιμέζι, η ροδοζάχαρη, τα κεφτέρια, αλλά και το "μινωικό νέκταρ", το συκόξιδο κ.ά. Παρασκευάσματα που για αιώνες συνοδεύουν το γεύμα της οικογένειας στην Κρήτη, προσφέρονται ως λιχουδιά στα παιδιά ή  είναι το «φίλεμα» για τον περαστικό, αποτέλεσαν την έμπνευση για τα προϊόντα μας. Η γνώση, η έρευνα και ο πειραματισμός έδωσαν τις βάσεις για τη δημιουργία τους. Οι απόλυτα φυσικές κι ελεγχόμενες διαδικασίες σε ολόκληρο τον κύκλο παραγωγής και διάθεσης -από την καλλιέργεια των πρώτων υλών μέχρι τη συλλογή κι επεξεργασία τους- δίνουν την εγγύηση για την ποιότητά τους. Με αγνές πρώτες ύλες που συλλέγουμε από το περιβόλι του Μουσείου, χωρίς ζάχαρη, χρωστικές και συντηρητικά, τα προϊόντα που διαθέτουμε σε περιορισμένες ποσότητες, απαντούν στο σύγχρονο αίτημα για μια ισορροπημένη διατροφή, επειδή, απλά, είναι σπιτικά.