Τελευταία Νέα
Το μουσείο "Λυχνοστάτης", η Οφθαλμολογική Εταιρεία Κρήτης, το Μουσείο Ιατρικής και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων σας προσκαλούν στην προβολή του ντοκιμαντέρ "Στα σκοτεινά στην Κρήτη" της Βίκης Αρβελάκη
Οκτ 10, 2016

O Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Παραδοσιακής ζωής «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» σε συνεργασία με την Οφθαλμολογική Εταιρεία Κρήτης και το Μουσείο Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Τυφλότητας διοργανώνουν την προβολή του ντοκιμαντέρ «Στα σκοτεινά στην Κρήτη» της σκηνοθέτη Βίκης Αρβελάκη. Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, ώρα 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου (Αίθουσα Μικρού Θεάτρου). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ταινία καταγράφει μια δράση που έγινε στο Ηράκλειο, τον Μάιο του 2015 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Παγκρήτιο Στάδιο. Σκοπός της ήταν να προσφέρει την εμπειρία σε ανθρώπους με κανονική όραση για το πώς τα άτομα με προβλήματα όρασης, χαμηλή όραση – τυφλότητα, αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της καθημερινότητάς τους. Έτσι, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να σκεπάσουν τα μάτια τους με πολύχρωμες κορδέλες ώστε ν’ αποκτήσουν μια εμπειρία «στα σκοτεινά». Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να υπενθυμίσει τις δυνατότητες που έχουν τα εσωτερικά μας μάτια και ότι η έλλειψη της όρασης δεν είναι απαραίτητα εμπόδιο στην πρόοδο του ανθρώπου.

Το ντοκιμαντέρ «Στα σκοτεινά στην Κρήτη» άρχισε την διαδρομή του στις αίθουσες συμμετέχοντας στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Η Βίκη Αρβελάκη γεννήθηκε στη Γερμανία το 1980 όπου και μεγάλωσε. Από το 2009 έχει σκηνοθετήσει δυο σειρές ντοκιμαντέρ των 12 επεισοδίων («Άγνωστη Κρήτη» & «Ενδέκατη Ωρα») - και αρκετά αυτοτελή ντοκιμαντέρ - για τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, όπου εργάζεται. Συμμετέχει επίσης ενεργά στην διοργάνωση του Chania Film Festival.

 

 

Μπορείτε να δείτε το trailer της ταινίας :  https://vimeo.com/164487530